Helle Fossekallen dolk med läderslida - 12C27 blad

Helle Fossekallen dolk med läderslida - 12C27 blad - kniv-per.com
Detta är ett unikt föremål och bilderna visar det exakta objektet du kommer att få.
SEK 1175,- Lägg i kundvagn
Ok, objektet är i korgen. Visa korg
Lägg till i min önska lista
Helle Fossekallen dolk med läderslida - 12C27 Sandvik rostfri blad
Läs mer ...

Helle Fossekallen dolk

 

Helle Fossekallen är Helle Eggens lillasyster. Kniven har samma form och balans, men lämpar sig bättre för mindre händer. Med Fossekallen får du en liten kniv som passar små till medelstora händer, men som också är idealisk för alla ändamål du behöver en fickkniv till. Fossekallen kommer nu i 12C27 stål.

Det polerade helträskaftet i masurbjörk har en rejäl buk och ett rejält fingerstopp, vilket ger ett särskilt bra grepp. Den mörka oljan hjälper till att få fram det vackra mönstret i Masurbjörken.

Bladet är tillverkat av vårt laminerade treskiktsstål. Detta stål ger ett knivskarpt och gediget ägg på samma gång, som är relativt lätt att sätta upp igen om det skulle behövas. Bladets form är idealisk för både spikning och skärning av korv – och det mesta du behöver en kniv till när du är på språng.

Fossekallen kommer med ett fodral i klassiskt brunt vegetabiliskt läder. Slidan är formad med en tryckknapp som klämmer fast runt skaftet och håller kniven säkert på plats i slidan.Mycket nöje i naturen


A: Längd totalt 205 mm
B: Længde klinge 90 mm
C: Höjd blad 21 mm
D: Tjocklek blad 2,6 mm
Vikt kniv 80 gr
Vikt med slida 117 gr

Artikelnummer: 021906
Producent: Helle


credit cards