Helle Spire dolk med läderslida - 12C27 blad

Helle Spire dolk med läderslida - 12C27 blad - kniv-per.com
Detta är en serieproducerad produkt och bilderna visar en generisk representation av objektet. Du får ett identiskt objekt.

Välj antal

SEK 795,- Lägg i kundvagn
Ok, objektet är i korgen. Visa korg
Lägg till i min önska lista
Helle Spire dolk med läderslida - 12C27 Sandvik blad i rostfritt stål
Läs mer ...

Helle "Spire" dolk

På Helle tar vi lärandet på allvar. Spire - den minsta kniven i vår nya serie av startknivar - är gjord med detta i åtanke. Det här är en kniv som inbjuder till användning, lärande och behärskning, men som samtidigt betonar att en kniv är ett verktyg som kräver respekt. En kniv som sår en grodd som kan växa vidare till större utmaningar.

Spire är en liten kniv designad enligt många av samma principer som Helle, vilket vi framhåller när vi tillverkar knivar för större händer. Handtaget är gjort med ergonomi och passform i åtanke – det viktigaste med ett handtag är att du har ett bra grepp. Här har små händer plats för fyra fingrar med god marginal, och vuxna händer har gott om plats för tre. Framtill på bladet är ett betydande fingerstopp integrerat i det oljade skaftet av västnorsk björk.

Bladet är tillverkat av knivstål 12C27, och är litet och vasst, så att även oerfarna användare ska känna kontroll, behärskning och glädje när de använder det snarare än frustrationen som slöa eller för stora knivar ger. Spetsen är rund, men inte trubbig. Designen är sådan att fokus ska ligga på att lära sig att använda kniven på rätt sätt.

Kniven kommer i en slida av naturligt läder präglad med en illustration av en spirande växt. Slidan är utformad med både en skåra och en tryckknapp, vilket ser till att kniven sitter stadigt på plats.

Spire är en kniv som inbjuder till seriös användning och lärande. Den har därför ingen skärstång, obekvämt grepp, tråkigt ägg eller trubbig spets som många andra startknivar har. Detta eftersom nya användare måste lära sig att använda kniven på rätt sätt, och respektera att det är ett verktyg som kräver kunskap och koncentration. Vi tror att detta görs bäst om du undervisas av andra med knivkunskap, så att du med tiden och stunderna kan växa till en större kniv och föra kunskapen vidare till nästa generation.Mycket nöje i naturen


A: Längd totalt 155 mm
B: Længde klinge 67 mm
C: Höjd blad 20 mm
D: Tjocklek blad 2,6 mm
Vikt kniv 57 gr
Vikt med slida 97 gr

Artikelnummer: 021905
Producent: Helle


produkter som matchar eller liknande:

credit cards