Custom knivblad - Per Glerup - DK

Per Glerup

Jag har sedan 1986 haft världens bästa hobby - handgjorda knivar, som började med att jag skulle göra min egen jaktkniv, den första blev inte så bra så jag måste göra om det igen och igen ....., men nu har jag provet och fått 1:pris på mina knivblad på Elverum i Norge - det var skönt.

Jag är utbildad bilmekaniker så här har jag fått ut lite av min fina utbildning, i 1996 gjorde jag mina första knivblad till salu, sedan har det blivit nästan uteslutande knivblad och bara en enkel kniv då och då.

Jag arbetar mest i Böhler 555 och damask från Damasteel, som blir vacumhärdat - kolsyreavkylt och 2 x vacumbehandlat till 58 - 59 HCR, detta är en passande hårdhet som ger ett bra skär och är till för att hålla skärpan utan dyrt diamantverktyg.

Bladstilen är nordisk, men jag gör också knivblad på beställning efter teckning, det är rätt spännande att prova på att överföra folks tankar till stålet.

Min logo som är stämplad på alla knivbladen är en Norsk Älghund - för övrigt en skön hund, jag har haft älghund sidan 1987, för närvarande har jag en grå och en svart.

På knivslidorna har jag ett avtryck av en hjortklöv.

Jag är medlem i:
Danska - Svensks & Norska Knivföreningarna

Klicka in och njut!!!!

credit cards