Köksknivar - Samura Harakiri - CN

Samura Harakiri

En bred samling av icke-nonsens köksknivar med AUS-8 stålblad och plast- eller trähandtag.

 

FÖRETAGETS HISTORIE
Vi började vår resa 2003 och körde vår första produktlinje i samarbete med de japanska företagen MAC och Mcusta. Japanska filosofier och traditioner ligger djupt i våra knivers DNA. Vi tror att japanska knivar förblir skarpare och behåller sina kanter längre, så att de kan klippa bättre än europeiska knivar.

Ändå har japanska knivar sina svagheter. Autentiska japanska knivar kan vara alltför hårda, vilket gör dem ömtåliga, så de kräver särskild vård. Många japanska knivar är också tillverkade av kolhaltigt stål, som tenderar att rostas snabbt. Vi bestämde oss för att undanröja dessa brister och behålla bara det viktigaste - japansk skärprestanda.

Efter att ha experimenterat i fyra år skapade vi Samura - en symbios av japansk knivtradition och europeisk tillförlitlighet. Samura-knivar är tillverkade av bästa japanska och svenska stål, härdade till 58 - 61 HRC. Bladen har en japansk form och fin avsmalning från ryggraden, vilket ger dem deras fantastiska skärprestanda. Samura-knivar är skärpta i en vinkel på 17 grader, mer än japanska knivar men mindre än europeiska knivar. Vi använder också de finaste moderna materialen för våra handtag.
Med precision som vår vägledande princip fortsätter vi att förnya oss. 2008 släppte vi vår första rad med keramiska knivar. Vi tillverkar för närvarande 18 knivlinjer samt ett brett utbud av köksutrustning. Varje år skapar vi minst tre nya knivlinjer.

credit cards